0411 - 610 217

Osteopate Elke van der Geer – Christiaen DO-MRO

Na het afronden van mijn middelbare school en mijn opleiding / richting sportwetenschappen in Eeklo, heb ik in Gent de opleiding fysiotherapie gevolgd en met succes in 1999 afgerond. Tijdens mijn stages ontdekte ik dat ik mijn patiënten nog doeltreffender zou willen kunnen behandelen.

Het menselijke lichaam had nog zoveel vragen en ik had nog te weinig antwoorden! Dit werd mijn stimulans om te zoeken naar een opleiding die mij zou kunnen helpen het menselijk lichaam nog dieper te doorgronden. Osteopathie sprak mij aan door haar logica en oorzaak-gevolg aanpak en vanwege een behandelwijze die opzoek gaat naar de multi-causale oorsprong van een klacht.

Met veel enthousiasme startte ik in Gent aan de International Academy of Osteopathy (IAO).

Het bleek een keuze naar mijn hart: de kijk op gezondheid en antwoorden op mijn vragen maakte de opleiding tot een transformator van mijn medische denken. In 2003 behaalde ik mijn titel Osteopaat D.O. (Diplomated Osteopath.

Elke mens is uniek. Osteopathie is ook uniek!!! We brengen geen klachten onder in bepaalde vakjes en schuifjes. We gaan steeds, bij elk individu opnieuw, op zoek naar de mogelijke bewegingsbeperkingen op structureel, visceraal en craniaal niveau. Deze gevonden restricties trachten we dan te koppelen eerder vernoemde klachten van de patiënt. Op basis daarvan wordt een behandelingsstrategie bepaald. Osteopathie kost tijd, tijd om beweging te voelen, tijd om beperkingen op te heffen, tijd om het lichaam te laten herstellen. Die tijd en de ongelofelijke fijngevoeligheid van onze handen maakt osteopathie des te meer uniek en puur.

Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest in een praktijk voor Osteopathie te Breda en heb ik waargenomen voor een aantal collega-osteopaten in verschillende praktijken in Brabant.

Samen met Leonard sta ik sinds 2005 in onze Praktijk voor Osteopathie Boxtel ter uw beschikking.