0411 - 610 217

Ellen Ceelen

Na mijn afstuderen fysiotherapie in 2015 aan de Avans Hogeschool te Breda, was ik werkzaam op de revalidatieafdeling van een algemeen ziekenhuis en in verschillende eerstelijnspraktijken om mij het vak eigen te maken.

Ondanks de gedegen fysiotherapieopleiding kon ik de voldoening in mijn werk als fysiotherapeut niet altijd voelen, en had regelmatig vragen omtrent het ontstaan van de fysieke klachten.

De totaalvisie binnen de osteopathie leek voor het beantwoorden van deze vragen een mooie aanvullende stap in mijn ontwikkeling binnen het vakgebied. De causale verbanden, de bredere kijk op gezondheid en haar verstorende factoren vanuit pariëtaal (mechanisch), visceraal (organen) en cranio-sacraal (hoofd en zenuwstelsel) niveu, bleken een keuze naar mijn hart te zijn.

In september 2015 werd de International Academy of Osteopathy in Zeist mijn nieuwe thuishaven voor het eigen maken van de osteopatische onderzoeksmethoden en haar technieken. De verklaringen van klachten met oog voor anatomie, biomechanica en fysiologie gaven mij het gevoel waar ik op hoopte, en gaven talloze nieuwe inzichten.

In 2019 ben ik afgestudeerd als osteopaat, waarna ik in verschillende praktijken ervaring heb opgedaan. Daarnaast heb ik verdiepende cursussen gevolgd voor o.a. het onderzoeken en behandelen van baby’s en kinderen. En aangezien ik nooit uitgeleerd zal zijn, zullen er altijd nieuwe inzichten, technieken of zienswijzen zijn die me verder bekwamen in dit bijzondere vak.

Vanaf januari 2023 ben ik werkzaam binnen het team van de Praktijk voor Osteopathie Boxtel, en sta ik graag voor u klaar.

Ellen Ceelen