0411 - 610 217

Osteopaat Leonard van der Geer DO-MRO / BSc

Door mijn affiniteit met verschillende sporten en mijn interesse in de medische wetenschap voelde ik me aangetrokken tot de opleiding voor fysiotherapie. Na het volgen van deze studie te Nijmegen en drie stages waarvan één in Noorwegen ronde ik mijn opleiding in 1997 af. Na een korte periode van verschillende waarnemingen kreeg ik een vaste aanstelling in een praktijk te Drunen. Ondanks een leuke werksfeer en verschillende mogelijkheden voor de toekomst bleef de hunkering naar meer kennis bestaan. Na een korte zoektocht stuitte ik op osteopathie, een techniek, wetenschap en filosofie die me meteen aansprak en boeide.

Een wereld van toegepaste biomechanica, anatomie en fysiologie ging open en dit alles geïntegreerd toegepast in de praktijk maakte mijn uitstap naar de zuiderburen – waar ik studeerde aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent – tot een succes.

Tijdens de laatste fase van mijn opleiding werd mij gevraagd plaats te nemen in het docentencorps van het Instituut. Ik ben tot 2010 werkzaam geweest als docent van enkele praktische vakken in Nederland, België, Denemarken en Duitsland. 

Na mijn afstuderen in 2002 werd ik in een Praktijk voor Osteopathie te Bennekom in dienst genomen en heb ik hier tot de opening van onze eigen Praktijk met veel overgave gewerkt.

Door de wens van de opleiding om tevens mijn BSc (Bachelor of Science) in de osteopathie te behalen, heb ik naast mijn andere werkzaamheden een part-time opleiding aan de Britisch College of Osteopathic Medicine gevolgd en heb ik in 2004 aan de University of Westminster mijn graad in de Osteopathie behaald.

Sinds juni 2005 hebben Elke en ik de Praktijk voor Osteopathie Boxtel geopend en deze is anno mei 2013 verhuisd naar een nieuwe ruimere locatie aan de Dukaat 5 te Boxtel.

Wij zijn u graag van dienst!